Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Laxröra med kavringssmulor

Ingredienser

8 port.

Kavringsmulor

3-4 skivor kavring

ca 1 msk smör

Röra

2 dl valfri crème fraîche

1 dl majonnäs

ca 1/2 finhackad rödlök

100 g finstrimlad kallrökt lax

125 g skalade räkor, grovt hackade

2 msk hackad dill

3 krm Kockens örtsalt

3 krm Kockens citronpeppar

 

Garnering

1 liten knippa gräslök och eller dill

löjrom eller  röd stenbitsrom

 

Instruktioner

1. Bryt sönder brödskivorna och kör till smulor i en mixer. Rosta dem knapriga med en klick smör i en panna, (gärna gjutjärnspanna). Låt svalna.

2. Blanda samman röran och smaka av med Kockens kryddor. Bottna i mindre glas med rostade kavringssmulor och fyll på med röran. Toppa med kavringssmulor. Garnera med löjrom/stenbitsrom och hackad gräslök/dill.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!