Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Krämig rotfruktssoppa

Ingredienser

ca 4 portioner

1 gul lök

6 medelstora potatisar

2 mindre palsternackor

3 medelstora morötter + till garnering

smör/olja till stekning

salt & Kockens vitpeppar malen

1-2 tsk Kockens persillade

1 tsk Kockens vitlökspeppar

1 knippe hackad persilja

ca 1 l grönsaksbuljong av tärning eller fond

2 dl valfri crème fraiche

Instruktioner

  1. Skala lök, potatis och rotfrukter. Hacka lök och skär resten i mindre bitar.
  2. Fräs alltsammans i en stor panna, krydda med salt och peppar. Tillsätt så pass mycket buljong att grönsakerna blir täckta. Strö över kryddor. Låt sjuda samman under lock tills grönsakerna mjuknat.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och späd med buljong till önskad konsistens. Smaka av om eventuellt mer kryddor behöver tillsättas. Garnera med morotsstrimlor och hackad persilja.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?