Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Rostad majssoppa med tacosmak

Ingredienser

ca 4 portioner

450 g majskorn

smör till stekning

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

4-6 krm Kockens chilipeppar

1 ½ tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens paprikapulver

1 tsk Kockens oregano

ca 1 tsk Kockens spiskummin

salt

5-6 dl grönsaks-/köttbuljong på fond eller tärning

ca 3 dl valfri kokbar grädde eller gräddmjölk 50/50

Instruktioner

  1. Rosta majskornen i en stekpanna med smör tills de börjar få lite färg. Tillsätt hackad gul lök och fint riven vitlök och stek ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt kryddor, häll i buljong och grädde. Låt alltsammans puttra ihop i ca 10-15 minuter. Smaka av soppan och tillsätt mer kryddor om det behövs.
  3. Servera tillsammans med knäckebröd och ost.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!