Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Linsburgare

Ingredienser

4 portioner

150 g avsköljda röda linser

ca 1 dl fint rivna morötter

½ riven gul lök

3/4 dl riven lagrad ost (exempelvis double cheese)

3/4 dl ströbröd

1 äggula

1-2 krm Kockens vitpeppar malen

½ tsk salt

ca ½ tsk Kockens vitlökspulver

½ tsk Kockens Örter Provencal

smör el. olja till stekning

Tillbehör

4 hamburgerbröd

1 salladshuvud

ca 2 tomater

1 valfri paprika

Sås

1 dl tjock yoghurt, gräddfil eller crème fraiche

2-3 msk ketchup

1 msk hot sweet chili sauce

1-3 krm Kockens örtsalt

Instruktioner

  1. Koka de röda linserna enligt anvisning på förpackningen. Sila från vattnet och ringla över lite olja. Låt svalna.
  2. Blanda linserna med fint rivna morötter och lök. Blanda ner ströbröd, äggula och kryddor. Låt stå en stund innan stekning.
  3. Forma burgare och stek dem ett par minuter på varje sida tills de får en fin stekyta. Blanda samman såsen.
  4. Servera tillsammans med bröd, grönsaker och sås.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!