Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Gratinerade pilgrimsmusslor

Ingredienser

ca 4 portioner

ca 250 g pilgrimsmusslor/kammusslor
½ dl pankosmulor
30 g mjukt smör
1 st schalottenlök
1 ½ tsk Kockens vitlökspeppar
3 msk vitt torrt vin
2 msk hackad persilja
ca 1 msk pressad citronsaft
ca 4 msk majonnäs
rostat vitt bröd eller lantbröd

Instruktioner

  1. Smula samman panko och smör lätt.
  2. Blanda hackad schalottenlök och de råa lätt tinade pilgrimsmusslorna med vitlökspeppar och vitt vin. Låt ligga en stund.
  3. Ta upp musslorna, lägg i en vid form och smula över pankosmöret. Sätt på grillen, 250° C och grilla 1-3 minuter tills pankosmöret blivit gyllenbrunt. Innertemperatur på musslorna ska vara ca 50° C.
  4. Pressa citronsaft över och strö på hackad persilja. Servera genast tillsammans med ett gott bröd och majonnäs.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!