Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladmousse med hjortron

Ingredienser

4 port.

1 förpackning Kockens chokladmousse 70% med tillhörande ingredienser

2 dl vispgrädde

ca 200 g hjortron eller havtorn

3-4 msk strösocker

1-2 tsk Kockens potatismjöl

citronmeliss

Instruktioner

Tillred moussen enligt anvisningar på förpackningen. Fördela moussen i vackra glas. Ställ in i kyl för att stelna.

Häll bären i en kastrull och blanda ner socker. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Låt bärmassan koka upp och tillsätt potatismjölredningen i en fin stråle under omrörning tills den tjocknar. Den ska bara koka upp.

Låt kallna.

Spritsa på vispad grädde och skeda över bären på chokladmoussen. Servera resterande i en skål vid sidan om. Garnera med citronmeliss.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?