Chilikyckling med frasig kapris

Ingredienser

8 port.

ca 1 kg kycklingfilé

smör och olja till stekning

salt

Kockens chili sweet

ruccola

1 burk, 78 g Kockens kapris i lag ( kan uteslutas)

2-3 msk vetemjöl

ca 2 dl olja till fritering

Instruktioner

1. Krydda de rumstempererade filéerna med salt, rikligt med chili sweet och bryn dem runt om i smör.

2. Häll kaprisen i en sil och låt rinna av väl.

3. Lägg filéerna på bakpappersklädd plåt och efterstek i 150 grader till 72 graders innertemperatur. Blanda 1 msk chili sweet med ca 2 msk olja, pensla filéerna under stekning, pensla inte under de sista 5 minuterna, släng ev rest av kryddolja.

4. Låt filéerna vila en stund och skär dem sedan i tunna skivor och lägg upp på fat.

3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, ha locket till hands om det skulle bli för varmt och börjar brinna. Häll ut kaprisen på ett fat och strö över vetemjöl, blanda så de blir täckta runt om. Låt oljan bli ca 180 grader och lägg i kaprisen, som får friteras i några minuter tills de fått lite färg. Ta upp dem med hålslev och lägg dem på hushållspapper.

4. Vid servering strös kaprisen över kycklingen, servera kryddiga primörer och sås till. Garnera ev. med några ruccolablad.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!