Bruschetta med basilika

Ingredienser

4 portioner

4 mogna tomater, eller ett paket cocktailtomater

2 tsk Kockens basilika

1 msk olivolja

Kocken svartpeppar

salt

Till servering

1 baguette eller ett surdegsbröd

olivolja till att steka bröden

2 vitlöksklyftor

Instruktioner

  1. Finhacka tomaterna och lägg i en skål.
  2. Tillsätt basilika, olivolja, salt och peppar efter smak. Låt blandningen vila medan du förbereder bröden.
  3. Skiva brödet. Hetta upp en stekpanna och stek bröden gyllene i lite olivolja.
  4. Dela vitlöksklyftorna och gnugga snittytan mot det stekta brödet.
  5. Fördela tomatblandningen på bröden och dra gärna ett extra varv med pepparkvarnen.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!