Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hummer­sallad med citron

Ingredienser

4 port.

1 kokt hummer (ca 400 g)

2 kokta ägg

1 liten påse valfri blandad sallad

2 skivor vitt formbröd (skär bort kanterna)

ca 2 msk pinjenötter

Röra

2 dl crème fraiche

¼ rödlök, finhackad

1 tsk Kockens citronpeppar

Garnering

dill/gräslök

citron

Instruktioner

1. Klyv hummern på längden. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan. Knäck klor och leder och ta ut köttet. Skär i jämna bitar.

2. Skär brödet i tärningar. Rosta brödtärningarna och pinjenötterna var för sig tills de har fått lite färg.

3. Vid servering, varva ingredienserna till salladen och röran i portionsglas. Garnera med dill och citron.

Tips! Har du bråttom – använd kräftstjärtar i lag eller skalade räkor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!