Timjandoftande fisksoppa med vitlöks- och saffranscremé

En smakkombo som inte kan gå fel! Laga Jessica Lindbergs @rangas_etc mustiga fisksoppa, smaksatt med Kockens kryddor. Så enkelt och gott!

Ingredienser

4 portioner

1 hackad gul lök (ev salladslök till topping)
1 vitlöksklyfta
2 frp krossade tomater
5-6 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
4-5 skalade, tärnade potatisar
2 små morötter i slantar
400g torskrygg i stora tärningar
0,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk timjan
1 krm svartpeppar
salt

 

Instruktioner

Fräs lök och vitlök mjukt i olja tillsammans med paprikapulver.
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, morötter, potatis, peppar och timjan.
Låt puttra 10-15 minuter eller tills potatisen känns klar.
Salta och smaka av, krydda mer om det behövs.
Lägg i torsken och sjud försiktigt i 5 minuter.

Under tiden blandar du creme fraiche, saffran och en riven vitlök.
Smaka av med salt.

Servera soppan med ett gott bröd.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?