Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Snabba & Goda Julsnittar

Ingredienser

Ca 60 st

1 1/2 dl socker
2 tsk Kockens kanel
1 tsk Kockens kardemumma
1 tsk Kockens ingefära
250 g mjukt smör
4-4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Instruktioner

Något mitt emellan pepparkaka och småkaka, men härligt goda och knapriga. Snabbt gjorda utan att kavla. Till julkaffet eller till glöggen!

  1. Vispa socker med smör och kryddor poröst. Tillsätt en mindre mängd mjöl blandat med bakpulver och arbeta snabb samman en deg. Gör en provkaka, flyter den ut mycket under gräddningen, arbeta in resten av mjölet också!
  2. Dela degen i 4 bitar och rulla ut varje del ungefär till plåtens bredd. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem med en gaffel.
  3. Grädda dem i 180 C, 18-20 min. Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma. Låt svalna och förvara i en tättslutande burk eller frys och ta fram efter hand.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!