Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Bärmuffins med havrecrunch

Ingredienser

ca 15 stycken

75 g smält smör

3 ägg

2 dl socker

1 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk Kockens kardemummakärnor (stötta)

ca 3 dl hallon och blåbär

Havrecrunch

½ dl vetemjöl

1 tsk Kockens kanel malen

1 dl havregryn

50 g kallt smör

½ dl socker

Garnering

pärlsocker

Instruktioner

  1. Nyp ihop ingredienserna till havrecrunchen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll mjölken i smöret och rör ner.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner blandningen i smeten under omrörning. Fördela smeten i stadiga formar eller formar i en muffinsplåt.
  4. Tryck ner några bär i varje, fördela snabbt över havrecrunch-smulorna och strö över lite pärlsocker. Grädda i 225 ˚C i 12-14 minuter, tills de har fått fin färg.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?