Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Snabb skaldjurssoppa

Ingredienser

4-5 port.

smör till stekning

1 påse Kockens saffran

1 purjolök

1 fänkål

6 dl fiskbuljong

2 msk hummerfond

1 krm Kockens cayennepeppar

1/3 tsk Kockens paprikapulver

3 dl torrt enklare vitt vin

350 g fisk & skaldjursmix (finns i frysdisken)

450 g frysta blåmusslor

2 väl mogna tomater

kryddgrönt (t ex timjan, gräslök, dill, persilja)

Instruktioner

Strimla purjolöken och skär fänkålen i mindre bitar. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med saffran i ett par minuter. Tillsätt buljong, fond och kryddor och låt alltsammans puttra ihop 6-8 minuter.

Häll i vinet, låt soppan sjuda upp och tillsätt musslorna med skal. Låt puttra på svag värme under lock i 8-10 minuter. Tillsätt skaldjursmixen när det återstår någon minut av tillagningstiden.

Skålla tomaterna i hett vatten, ta upp och skala dem. Skär i tärningar utan kärnor. Toppa soppan med tomattärningar och kryddgrönt.

Servera gärna tillsammans med ett varmt bröd.

Tips: Tillsätt grädde eller crème fraiche för rundare smak!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?