Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Senapspanerad skinka

Ingredienser

3-4 kg skinka för griljering

Griljering

1 litet ägg

3 msk stark söt senap

½ msk honung

ca ½ dl ströbröd

Garnering

1-2 påsar Kockens nejlikor hela

Kockens lagerblad

Instruktioner

1. Vispa samman ägg, senap och honung. Bred ut blandningen där svålen suttit. Sikta över ströbröd.

2. Griljera skinkan i 225 °C i 10-15 minuter eller tills den har fått en vacker färg. Passa den noga. Garnera med hela nejlikor och några lagerblad.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!