Pepparkakssnittar

Ingredienser

ca 30 stycken

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 tsk Kockens kanel malen

1 tsk Kockens ingefära malen

0,5 tsk Kockens kryddnejlika

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Pensling & dekoration

1 ägg

0,5 dl pärlsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman smör, socker, kryddor och sirap.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
  4. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  7. Baka mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  8. Ta ut plåten från ugnen och skär direkt i diagonala snittar.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!