Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chèvre med julnötsblandning

Ingredienser

ca 15 st

1 rulle, ca 200 g, chèvreost

ca 75 g nötmix (pinjenötter, valnötter, pistaschnötter)

2 krm Kockens kanel malen

2 krm Kockens kardemumma malen

2 -3 krm Kockens chili Ancho

ca ½ msk olja

1-2 nypor flingsalt

ca 2 tsk honung

salladsblad

Instruktioner

1. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en panna med olja tills de får fin färg. Strö över salt och kryddor. Ringla över honung och låt det rostas ytterligare en stund. Låt svalna.

2. Skiva osten när den är kall och låt den bli rumstempererad. Tryck ner skivorna i nötblandningen. Lägg skivorna på valfritt salladsblad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?