Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pepparkakskola i strut

Ingredienser

20-25 stycken

2 dl socker
1 dl muscovado råsocker (kan ersättas med vanligt socker)
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 msk smör
1 msk Kockens kanel malen
1 tsk Kockens kardemumma malen
1 tsk Kockens ingefära malen
1/3 tsk Kockens kryddnejlika malen

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienser utom kryddorna i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Låt alltsammans sjuda på svag värme till ca 130-135° C.
  2. Rör om då och då. Mot slutet av sjudningen siktas kryddorna ner. Använd gärna termometer (ju högre temperatur desto hårdare kola) eller gör kulprovet (ringla ner smet i ett glas med kallt vatten, kan man ta upp den och forma en kula är smeten färdig).
  3. Klipp kvadrater av bakplåtspapper och dela dem på mitten till trekanter. Forma strutar och fäst samman med häftklammer så de håller ihop. Sätt dem stående i en skål fylld med socker så de blir lätta att fylla!
  4.  Låt stå och svalna tills de blir halvmjuka och sätt i delade sugrör av hård papp. Låt stelna i kyl. Är kolan mjuk förvara dem i kylen.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!