Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Picklad röding med rotfrukter

Ingredienser

4 port.

Röding

2 st rödingfiléer

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Kockens sillkryddor

Flingsalt

Vinterrotfrukter

1 st morot, skuren i bitar

¼ rotselleri, skuren i stora tärningar

1 msk gräslök, fint skuren

Skal från 1 citron, fint riven

1 st schalottenlök, fint skuren

Kalix Löjrom

50 g löjrom

3 msk dill, plockad i fina vippor

Instruktioner

Picklad röding

Salta rödingen lätt med flingsalt och låt ligga och dra i cirka 20 minuter. Värm alla ingredienser till lagen snabbt så att de löser sig. Låt lagen svalna till fingervarm. Skiva fisken i tunna skivor och slå lagen över. Låt dra cirka 20 minuter. Lyft fisken ur lagen och fördela på ett fat.

Vinterrotfrukter

Koka grönsakerna i saltat vatten tills de är mjuka. Spola sedan i kallt vatten. Krydda med salt, svartpeppar, citronskal, schalottenlök och gräslök. Fördela grönsakerna runt fisken.

Avslutning

Toppa med löjromen och de fina dillvipporna och servera på buffébordet.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!