Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Laxrutor på kavring

Ingredienser

ca 30 stycken

175 g kavring
40 g smör
100 g färskrökt lax
250 g kesella 10% fetthalt
200 g färskost naturell, ex Philadelphia
½ rödlök
1 knippe dill
1 knippe gräslök
3 gelatinblad
1-2 tsk Kockens citronpeppar

Garnering
1 burk 80 g, löjrom
ärtskott

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skär av kanter på bröden och dela i mindre bitar. Mixa till smulor i matberedaren. Tillsätt smält smör och kör samman till en massa. Täck en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut brödmassan jämnt och ställ i kylen för att stelna.
  3. Blanda samman kesella och Philadelphiaost tills allt är väl blandat. Tillsätt hackad rödlök och kryddgrönt. Blanda ner hackad lax och smaka av med citronpeppar och eventuellt salt och peppar.
  4. Ta upp gelatinbladen. Hetta upp ca 2 msk vatten i en kastrull och rör ner gelatinbladen tills de har löst upp sig. Låt svalna till simmig konsistens och rör ner den inte allt för kalla röran försiktigt lite i taget. Häll massan över bottnen och ställ i kyl i minst 2 timmar eller till nästa dag.
  5. Skär i små rutor. Garnera med löjrom och kryddgrönt.

Tips! Vill man inte ha lax i, ersätt med 2 kokta, hackade ägg istället.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!