Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kassler i örtrik sås

Ingredienser

4 port.

500 g kassler
1 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
rivet skal och saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl vatten
1 tsk Kockens Potatismjöl
8-10 rädisor

Instruktioner

Skär kasslern i tunna skivor. Lägg kasslern i en form. Strö över örter, citronskal, salt och peppar. Häll över pressad citron och vatten. Låt puttra i 200 °C i ca 10 minuter. Häll över spadet i en kastrul.l Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen pannan och låt koka upp. Häll såsen över  kasslerskivorna. Skölj och hacka rädisorna och strössla rädishack över kasslern.

Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!