500 g kassler
1 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
rivet skal och saft av ½ citron
½ tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl vatten
1 tsk Kockens Potatismjöl
8-10 rädisor
![](https://www.kockens.se/wp-content/uploads/2021/12/kassler-i-ortig-sas.jpg)
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Kassler i örtrik sås
Ingredienser
4 port.
Instruktioner
Skär kasslern i tunna skivor. Lägg kasslern i en form. Strö över örter, citronskal, salt och peppar. Häll över pressad citron och vatten. Låt puttra i 200 °C i ca 10 minuter. Häll över spadet i en kastrul.l Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen pannan och låt koka upp. Häll såsen över kasslerskivorna. Skölj och hacka rädisorna och strössla rädishack över kasslern.
Servera med kokt, gärna pressad potatis och en blandad sallad.