Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Julskinka med fikonchutney

Ingredienser

ca 8 stycken

2 ½-3 dl fikonchutney

250 g torkade fikon
1 stort, skalat äpple
ca 1 ½ dl torrt vitt vin
1 st Kockens pomeransskal
1 liten bit hel ingefära
1 tsk Kockens chilimix
1 st Kockens kanelstång
3 msk socker
1-2 msk vit balsamvinäger

Julsnittar

ca 8 skivor kavring
smörgåsfett
4-5 stora skivor julskinka
6-8 msk chutney (se recept ovan)
hackad persilja
några lingon

Instruktioner

  1. Skär bort fästena på fikonen och hacka dem. Kärna ur och tärna äpplet. Koka upp vin med kryddor, socker och vinäger. Tillsätt fikonhacket och äppeltärningarna. Sjud ihop till en ganska fast massa. Låt kallna och ta sedan upp de hela kryddorna.
  2. Bred smör på bröden. Ta med mått ut runda snittar. Lägg på knappt 1 msk chutney på varje och stick ner halverade skivor julskinka med hjälp av tandpetare. Garnera med lingon, strö över hackad persilja och servera.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!