Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Brietårta med torkad frukt

Ingredienser

15 port. (del av buffé)

2 x 500 g brieost

ca 2 dl valnötter eller pumpafrön

ca 75 g grovt hackade fikon (torkade)

ca 75 g grovt hackade aprikoser (torkade)

ca ¾ dl flytande honung

3-5 krm Kockens pepparkakskrydda eller 1 tsk Kockens chilimix

ev. 1 färskt fikon och kryddgrönt till garnering

Instruktioner

Lägg de båda brietårtorna dubbla på en bakpappersklädd plåt. Blanda samman nötter, pumpafrön och den torkade frukten. Lägg nöt-/fruktblandningen på brietårtan. Strö över valfritt kryddförslag.

Vid servering, ringla över honungen och sätt in plåten i 175 ºC i 10-12 minuter. Låt svalna något. Servera tårtan ljummen tillsammans med knäckebröd. Garnera gärna med ett klyftat fikon och kryddgrönt.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!