Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Isterband med gurkmix

Ingredienser

4 port.

Isterband

4 st isterband

1 msk smör

Gurkmix

2 st gula lökar, skalade, finhackade

1 st gurka, skalad, finhackad

2 st paprikor, röda, finhackade

2 st äpplen, skalade, finhackade

Lag

3 dl vatten

2 dl ättika

1 ½ dl socker

1 tsk salt

2 tsk Kockens senapsfrön bruna

1 krm Kockens natriumbensoat

Tillbehör

50 g rostad lök

2 msk Kockens gräslök

2 msk Kockens persillade

1 dl senap, söt

Instruktioner

Isterband

Gör några snitt på isterbanden och stek dem mjuka i smör.

Bostongurka

Koka upp ingredienserna till lagen. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt därefter grönsakerna och låt koka ytterligare i 10 minuter. Låt svalna i burkar.

Tillbehör

Blanda lök, gräslök och persillade.

Avslutning

Servera isterbanden med rostad lök, bostongurka och senap.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!