Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Marinerad fläskfilé

Ingredienser

(8-10 port. buffé)

1 kg fläskfilé

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

Marinad

1 dl vatten

2 msk kalvfond

4 msk vit balsamvinäger

4 msk olja

½ tsk salt

¾ tsk Kockens pepparmix

1/2 -1 tsk Kockens örter Provençal

1 burk Kockens kapris á 78 g

½ dl hackad persilja

Instruktioner

1. Putsa filén och bryn den runt om i matfettet i stekpanna. Lägg in den i ugnen i 150 °C till 70 °C innertemperatur. Krydda med salt och peppar. Rulla in i folie och låt svalna något.

2. Blanda vatten och kalvfond i en skål. Tillsätt vinäger, olja och salt. Blanda i kryddor och kapris.

3. Lägg köttet och marinaden i dubbla plastpåsar och låt marinera till nästa dag. Skiva tunt och lägg upp på fat. Skeda marinaden över köttet och strö över hackad persilja.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!