Honungs- och chiligrillad fetaost med smak av tomater och örter

Ingredienser

4 portioner

4 st. bakplåtspapper

Steksnöre

150 g haricots verts

300 g fetaost i hela bitar

½ dl urkärnade gröna oliver

20 st. cocktailtomater i olika färger

1 tsk Kockens dill

3 msk olivolja

12-15 färska basilikablad

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

Rivet skal av ½ citron

1 tsk Kockens chili flakes

Garnering

Basilika

Instruktioner

  1. Blötlägg bakplåtspappren i kallt vatten i 10 minuter. Tag upp pappren och krama försiktigt ur vattnet ur pappren. Lägg ut arken plant framför dig.
  2. Ansa haricots verts och koka i lätt saltat vatten i ca 1 minut, häll av vattnet och spola av i kallt vatten, låt rinna av.
  3. Placera lite bönor på varje pappersarks mitt. Halvera fetaosten så att du har 4 stycken stora bitar. Placera en bit på varje papper ovanpå bönorna.
  4. Skiva oliverna. Halvera tomaterna. Blanda samman tomater, dill och 1 msk av oljan, vänd om. Fördela oliver och tomater på och runt fetaosten.
  5. Toppa med basilika, rivet citronskal och chili flakes. Häll över resterande olivolja och flytande honung. Strö över lite svartpeppar.
  6. Bind samman bakplåtspappren med hjälp av steksnöre så att du har fina påsar. Se till att det sluter tätt helt. Grilla över indirekt grillning.
  7. Placera påsarna på grillen i ca 7-10 minuter. Öppna påsarna och garnera med färsk basilika. Servera till valfritt grillat.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?