Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Helstekt lax med citrus

Ingredienser

5-6 portioner

ca 1 kg hel, benfri laxfilé

Kockens citronpeppar + lite extra salt

2 citroner

1 lime

Instruktioner

1. Låt skinnet sitta kvar på laxen. Ringla över lite olja och bred ut så att det blir ett tunt lager över, även på skinnsidan. Strö på rikligt med citronpeppar och lite extra salt. Låt laxen bli rumstempererad.

2. Lägg laxen i ett oljat grillhalster, täck med tunna skivor av citron och lime. Knip ihop halstret.

3. Grilla först den skinnfria ytan, vänd och grilla sedan den andra sidan. Mät gärna innertemperatur så att den blir 58-60 °C.

4. Servera tillsammans med en sallad, potatis- eller pastasallad.

Tips! Lägg några hickoryspån (se anvisning på förpackningen) över grillbriketterna när du grillar och du får en härligt lätt, rökt smak.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!