Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Gurkyoghurt med mynta

Ingredienser

4 port.

Gurkyoghurt

2 st gurkor

1 tsk Kockens vitlökssalt

2 dl yoghurt, grekisk

1 msk olivolja

1 msk mynta, finhackad

Citron

1 st citron

Instruktioner

Gurkyoghurt

Riv gurkan grovt. Blanda rivet med salt. Låt gurkan rinna av i ett durkslag, blanda sedan med yoghurt. Smaka av med salt och blanda med oljan.

Citron

Skala citronen med en potatisskalare. Förväll skalet i vatten i 30 sekunder och spola sedan av i vatten. Upprepa detta en gång till. Skär i strimlor och garnera gurkyoghurten.

Servering

Servera som tillbehör till grillat kött (där det är utomordentligt gott), fisk och kyckling.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!