Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Grillad kycklingmacka

Ingredienser

4 port.

Kyckling

400 g kycklinglårfilé

½ dl apelsinkött, hackat

2 msk Kockens timjan

1 msk röd chili, finhackad

1 msk Kockens citronpeppar

salt

olivolja

Macka

8 skivor surdegsbaguette

2 st avokado, delade i bitar

1 st tomat, delad i klyftor

1 st rödlök, finskivad

1 huvud romansallad, plockat i bitar

1 dl ost, riven. Antingen Pecorino eller Svecia

1 st citron, rivet skal

1 dl majonnäs

Instruktioner

Kyckling

Blanda kycklingen med alla ingredienser och låt dra i ca 10 minuter. Grilla på hög värme i ca 5 minuter på varje sida eller till en innertemperatur på 72 °C.

Macka

Dressa brödskivorna med olivolja och grilla dem krispiga.

Servering

Bred majonnäsen på brödskivorna. Lägg på övriga ingredienser. Skiva kycklingen och placera på toppen. Avsluta med rivet citronskal, salt och citronpeppar. Dekorera gärna med persilja.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?