Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grillad grön sparris

Ingredienser

4 port.

Sparris

2 knp grön sparris

1 msk olivolja

Majonnäs

1 st ägg, gulan

1 dl rapsolja, neutral

½ st citron, saften

Kockens cayennepeppar efter smak

Dekoration

2 st citroner, halverade

50 g parmesan

Instruktioner

Sparris

Skär av rotänden på sparrisen. Vänd runt sparrisen i olivoljan och krydda med salt och svartpeppar. Grilla dem i 3-4 minuter, känn med en kniv så att de känns mjuka.

Majonnäs

Vispa citronsaft och äggula lätt. Tillsätt rapsoljan droppvis till en början, sedan litet mer i taget tills all olja emulgerat (blandat sig väl). Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citron efter smak.

Dekoration

Grilla citronen. Finriv parmesanosten.

Servering

Servera på stora fat.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?