Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Färgglad indisk linsgryta

Ingredienser

4 port.

2 dl små svarta linser

6 dl vatten

1 tsk Kockens gurkmeja

1 tsk Kockens ingefära malen

1 tsk Kockens koriander

1 tsk Kockens spiskummin

Salt

1 krm Kockens cayennepeppar

2 morötter

1 paket (300 g) djupfrysta brytbönor

2 tsk Kockens Potatismjöl

½ dl cashewnötter

½ knippa färsk koriander

Instruktioner

Skölj linserna i kallt vatten. Låt rinna av. Koka linserna mjuka i vattnet med kryddorna i en gryta, ca 40 minuter. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Lägg morotsstrimlor och brytbönor i grytan när ca 5 minuter återstår av koktiden. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i grytan och låt koka upp under omrörning. Blanda i cashewnötterna. Strimla koriandern och strössla över grytan.

Servera linsgrytan med basmatiris och en klick matlagningsyoghurt.

Tips: Blir grytan grå i färgen kan den färgsättas med ½-1 msk soja.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!