Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladrutor med nötter

Ingredienser

50 st

250 g mörk choklad av god kvalitet

1 dl vispgrädde

2 dl blandade valfria grovt hackade nötter

1 dl strösocker

1 tsk Kockens pepparkakskryddor

Instruktioner

Hacka chokladen och smält i en skål över sjudande vattenbad tillsammans med grädden. Häll i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm.

Rosta nötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Ta upp nötterna och lägg dem i en handduk och gnugga bort skalen så gott det går. Smält sockret tillsammans med kryddorna i stekpannan tills de fått en gyllengul färg. Tillsätt nötterna och rör om så ytan på nötterna täcks. Häll alltsammans på ett bakplåtspapper och låt stelna. Hacka grovt och fördela nötterna över den inte helt stelnade chokladen. Ställ svalt för att stelna.

Skär i rutor.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!