Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Köttfärs- & potatisgratäng

Ingredienser

5 port.

600 g köttfärs

1 hackad gul lök

2 dl hackad persilja

2-3 krm Kockens svartpeppar malen

2 tsk Kockens kafta

1 tsk salt

1 kg skalad potatis

3-4 tomater

1 gul paprika

400-500 g passerade tomater

1 dl vatten

½ liter olja till fritering

Till servering

Liba bröd

 

Instruktioner

Blanda samman köttfärs med lök, persilja och kryddor. Bred ut köttfärsen i en smord ugnsfast form.

Skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fritera lätt i olja 180 grader C tills de får lite färg. (Ha gärna lock till hands att kväva elden med ifall det blir för hett och det börjar brinna.)

Skär tomater och paprika och lägg över färsen i formen. Täck sedan med friterad potatis.

Blanda passerade tomater med vatten och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över potatisen.

Täck med folie och sätt in i ugnen på 250 graderC i ca 30 minuter.

Servera gärna med Libabröd.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!