Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffransfudge

Ingredienser

ca 60 stycken

3 ½ dl socker
3 dl vispgrädde
½ dl standardmjölk, 3% fetthalt
½ dl ljus sirap
1 paket, 0,5 g, Kockens saffran
1 ½ dl skållad hackad mandel, spara lite till garnering
100 g vit choklad
25 g smör

Instruktioner

  1. Blanda socker, grädde, mjölk, sirap och saffran i en vid kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sedan småputtra på svag värme, rör om då och då tills smeten uppnått ca 120 °C. Använd digital termometer.
  2. Låt smeten svalna något och rör ner hackad mandel och vit choklad. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 10 x 30 cm stor. Strö över hackad mandel.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!