Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kokosbollar med vit choklad

Ingredienser

ca 25 stycken

1 ¼ dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl havregryn
1 msk Kockens ingefära malen
skal från ½ citron
Garnering
ca 2 dl kokosflingor
röd hushållsfärg

Instruktioner

  1. Sjud upp grädden, ta kastrullen från värmen och rör ner finhackad choklad tills det löst sig.
  2. Rör ner övriga ingredienser. Låt stelna i kyl till lämplig konsistens att forma. Rulla bollar.
  3. Ta några droppar röd hushållsfärg i ½ tsk vatten. Häll kokosflingor i en plastpåse och droppa lösningen över kokosen. Gnugga innehållet i påsen med händerna utanpå tills allt fått önskad färg. Låt torka till något.
  4. Häll flingorna i en djup skål och rulla bollarna i kokos. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?