Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ananasfylld hamburgare

Ingredienser

4 port.

2 msk Kockens Potatismjöl

½ dl vatten

500 g köttfärs

1 msk Kockens Mexican Spice Mix

½ tsk salt

2-3 inlagda jalapeño

1 burk (227 g) ananas i skivor

1 msk olja till pensling

Till servering

4 st hamburgerbröd

sallad

skivade tomater

1 dl lätt crème fraiche

1 msk senap

½ tsk salt

Instruktioner

Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå ca 5 minuter och svälla. Hacka jalapenon. Tillsätt jalapeño, köttfärs och kryddor och arbeta till en smidig färs. Dela färsen i fyra bitar Låt ananasen rinna av. Lägg en ananasskiva i varje köttfärsbit och täck med färs. Forma till runda burgare. Pensla burgarna med olja och grilla på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 4 minuter/sida.

Servera de nygrillade ananasburgarna i värmda hamburgerbröd med sallad, tomat och en klick lätt crème fraiche smaksatt med senap och salt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!