Mjuk pepparkaka med lingon

Ingredienser

ca 10 skivor

200 g mjukt smör

2 ½ dl socker

4 ägg

1 dl lingonsylt

1 dl filmjölk

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ msk Kockens kanel malen

2 tsk väl stötta Kockens kardemummakärnor

Glasyr

ca 2 dl florsocker

ca 1 msk vatten

ett par droppar citronsaft

Instruktioner

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner lingonsylt och filmjölk.

2. Blanda resterande ingredienser och sikta ner försiktigt under omrörning. Häll smeten i en väl smord och bröad form.

3. Grädda i 175 °C i 55-60 minuter. Låt svalna något och stjälp upp. Blanda samman glasyren och ringla över kakan. Garnera med lingon.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!