Lailas glutenfria cheesecake i glas

Ingredienser

4 portioner

Pepparkakssmul

0,5 dl strösocker

1 dl Lailas blå Mjölmix

1,5 dl glutenfria havregryn

50 g smör

2 tsk Kockens pepparkakskrydda

 

0,5 g Kockens saffran

1 tsk vatten

200 g cream cheese

1,5 dl vispgrädde

0,5 dl florsocker

 

Dekoration

Lingon

Kryddgrönt

 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman allt till pepparkakssmulet i en bunke och nyp ihop. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 10-15 minuter och rör då och då. Låt svalna.
  3. Blanda saffran och vätska i en bunke så att den släpper färg och smak.
  4. Blanda i cream cheese, grädde och socker i bunken. Vispa fluffigt med elvisp.
  5. Varva pepparkakssmul och cheesecake i glas och dekorera med lingon och kryddgrönt.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?