Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Krämig citronpepparsill

Ingredienser

4-6 port. vid sillbuffé

1 förpackning 5-minuts sill, 420 g varav 210 g sill

2 dl crème fraîche

ca 2 msk majonnäs

1/2 mindre finhackad rödlök

ca 1 1/2 tsk Kockens citronpeppar

1-2 krm Kockens chiliflakes

2 krm Kockens dill

1 mindre burk röd stenbitsrom ca 60 g

dillkvistar till garnering

Instruktioner

  1. Häll av lagen och skär sillen i bitar.
  2. Blanda crème fraîche, majonnäs, rödlök och kryddor. Blanda ner sillen, låt stå och mogna någon timma i kyl. Antingen kan man vända ner rommen i sillröran eller använda som garnering.
  3. Toppa med färsk dill.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!