Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Kardemumma- & mandelscones

Ingredienser

ca 30 st små

Scones

150 g ekosmör, svenskt

75 g socker

450 g vetemjöl

4 g salt

15 g Kockens bikarbonat

1 st ägg, svenskt ekologiskt

175 g yoghurt, svensk ekologisk

50 g mandel, hyvlad

2-4 g Kockens kardemummakärnor, krossade

Dekoration

mandel, hyvlad

Kockens kardemumma malen

ägg, till penslingen

Instruktioner

Blanda samtliga torra ingredienser ordentligt. Tillsätt det tärnade rumstempererade smöret och blanda tills det blir till en ”sandig” konsistens. Tillsätt sedan ägg och yoghurt. Knåda till en smidig deg och dela upp dem till lagom stora bollar, ca 30 g, och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med lite ägg och strö på den strimlade mandeln och kardemumma. Baka i ugnen på 180 °C tills de får en vackert gyllene yta.

Servera med en god sylt, clotted cream eller färskost.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?