Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Grötmix med nötter

Ingredienser

15-17 portioner

8 dl havregryn

3 dl dinkelflingor

3 dl boveteflingor

1 dl hackade valnötter eller hasselnötter

1 dl kvarngryn (hela korn av havre, vete, råg)

1 dl korinter (kan uteslutas eller ersättas med russin)

1-1 ½ msk Kockens kanel malen

Garnering

½-1 äpple

smör eller olja till stekning

1 tsk honung

Kockens kanel malen

Instruktioner

Enkelt att blanda samman en större sats och tillreda efter hand!

  1. Blanda samman alla råvaror och förvara i en tätslutande burk.
  2. 1 port: Blanda 1 dl grötmix med ca 2 dl vatten i en djup skål, strö eventuellt över en nypa salt. Sätt in i mikro på hög effekt totalt i 3-4 minuter, rör om en gång emellan. Mät upp vatten i en kastrull och koka upp. Tillsätt grötmixen, salt och låt småkoka samman i ett par minuter. OBS: kvarngrynen ger tuggmotstånd.
  3. Kärna ur och tärna ett äpple. Fräs tärningarna en kort stund, ringla över lite honung och strö över kanel.
  4. Toppa gröten med äppeltärningarna, servera valfri mjölk till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!