Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Krabbelurer med kanel

Ingredienser

ca 28 stycken

1 ¼ dl socker

4 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 dl mjölk

3 ägg

smör till stekning

ca 2 msk Kockens kanel malen 

ca 1 dl socker

Tillbehör

Valfria bär

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner mjölken och sedan äggen. Blanda socker och kanel på ett fat.
  2. Stek små plättar i smör, använd gärna plättjärn. Vänd dem nystekta i kanelsockret. Om kanelsockret ska fästa bättre, penslas de tunt med smält smör och sedan doppas i kanelsockret. Servera tillsammans med valfria bär. Godast nygräddade!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!