I samarbete med Amelia

Grönkålschips

Ingredienser

4-6 personer

ca 1 l färsk grönkål

2 msk ekologisk extra virgin olivolja

1 tsk Kockens ingefära malen, ekologisk

ca ½ tsk flingsalt

2 krm Kockens chili flakes, ekologiska

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 ˚C.
  2. Skölj och repa grönkålen i chipsstora bitar. Häll ingefäran och olivoljan i en bunke. Blanda. Tillsätt grönkålsbitarna och flingsalt.
  3. Massera in ingefärsoljan med händerna och lägg ut grönkålen på en plåt, tunt och glest. Ta två plåtar om det behövs.
  4. Laga i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter eller tills bladen är knapriga. Passa noga och rör om ibland.
  5. Ta ut och strö över chili flakes. Servera genast.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!