Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 8–10 bitar.
- Sätt ugnen på 175 grader och fodra din springform med bakplåtsppaper.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, Kockens Superkryddor och salt i en bunke. Ställl åt sidan.
- I en annan bunke vispar du ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med en elvisp. Vänd ner rivna rödbetor och olja.
- Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna helt och hållet innan du toppar med frostig.
- Vispa färskost och smör krämigt med elvisp. Tillsätt rödbetsjuice och vispa lite till.
- Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med hjälp av en slickepott.
- Spritsa frostingen på kakan och garnera med röd oxalis. Servera & njut eller förvara i kylskåpet.