Nyheter

Något nytt växer fram hos Kockens

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. Nu tar vi ett steg ytterligare, som det gröna varumärket vi är, och lanserar mer hållbara och miljövänliga förpackningar.

Nu lanserar Kockens en ny mer hållbar förpackning till vårt mest populära glas, det lilla gourmetglaset. Vi har minskat mängden glas med 6,3%. Detta innebär en minskning med 33 ton glas per år och en reducering av klimatavtrycket med hela 28 ton CO2. Samtliga våra kryddglas är idag tillverkade av 55–60% återvunnet glas som samlats in från sorteringsanläggningar.

”Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val. Och självklart blir det en extra stor effekt när vi genomför det på vårt mest populära glas”, säger vår förpackningsutvecklare Sarah Danielsson.

Även på våra lock har vi gjort förbättringar. Locket består nu av biobaserad plast och mängden material är minskad med 10,5%.

Plast har en stor inverkan både på klimat och miljö.”, säger Sarah. ”För att minska klimatpåverkan ställer vi om till ett material som är fossilfritt och det nya locket är 100% materialåtervinningsbart”. Detta är i linje med vårt mål om att Kockens förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025.

Samtidigt med ovanstående ändringar har hela sortimentet fått en ny design med fokus på avskalat, naturligt och enkelhet. Den gröna färgen på locket finns såklart kvar, men i en ny nyans. Så när du står där, och inte vet vilken kryddburk du ska välja på hyllan, ska du känna dig trygg i att det gröna locket också är det gröna valet.

Kockens nya kryddburk började rulla ut i butik från och med april 2022.

För mer information kontakta:

Sarah Danielsson, Förpackningsutvecklare Kockens AB, sarah.danielsson@kockens.se

Jennifer Stureson, Marknadschef Kockens AB, jennifer.stureson@kockens.se

 

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Kontakta oss!