Nyheter

Kockens PET-burk – nu av 100% återvunnen plast

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. Nu fortsätter vi vår resa, som det gröna varumärket vi är, med att lanserar mer hållbara och miljövänliga förpackningar.

Nu lanserar Kockens en ny mer hållbar förpackning även när det gäller vår lite större burk, mellanburken. Vår PET-burk består nu av 100% återvunnen plast i stället för fossil plast som den gjorde tidigare.  Detta innebär en minskad användning av ny plast med ca 15 ton per år.

”Plast har en stor inverkan både på klimat och miljö” säger vår förpackningsutvecklare Sarah Danielsson. ”Vi vill ta ansvar och minska användningen av fossila råvaror och vi strävar alltid efter att utforma våra förpackningar så att de har så låg miljöpåverkan som möjligt”.

Sorteras sedan burken enligt vad som står på förpackningen, dvs som plastförpackning, kommer burken återvinnas och bli en ny förpackning då den är 100% materialåtervinningsbar. Omställningen till ett cirkulärt flöde är viktigt och alla aktörer i livsmedlesbranchen måste ta sitt ansvar att minska förpackningarnas klimatpåverkan.

Tidigare i år har Kockens även lanserat en ny förpackning till vårt mest populära glas, det lilla gourmetglaset. Mängden glas minskades med 6,3% och locket består nu av en biobaserad plast.

Steg för steg jobbar vi mot vårt mål om att Kockens förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till 2025.

Kockens nya kryddburk började rulla ut våren 2022.

 

För mer information kontakta:

Sarah Danielsson, Förpackningsutvecklare Kockens AB – sarah.danielsson@kockens.se 

Jennifer Stureson, Marknadschef Kockens AB – jennifer.stureson@kockens.se

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Kontakta oss!