Lailas Mjölmixer är bakmixer som kan ersätta mjölet i bröd, kakor och maträtter – för alla ska kunna äta riktigt god mat! Degen är kladdfri och är lätt att knåda och kavla. Nästan som en ”helt vanlig mjöldeg”.

Mjölmixerna är fria från gluten, mjöl, ägg och socker. Socker måste dock tillsättas så att jästen kan fungera, för utan socker kan ingen deg jäsa.

Produkter

Lailas Mjölmixer är fria från gluten, mjölk och ägg och kan ersätta vanligt mjöl i bakning och matlagning. Inget kladd, lätt att knåda och kavla och dina bakverk smular mindre och upplevs som färska längre.

Här kan du köpa produkterna

Tips vid bakning

  • Om degen blivit för torr – tillför lite mer vätska och arbeta degen på nytt. Degen är lagom när den ser lite klistrig ut, men när man känner på den med en lätt mjölad hand ska den släppa.
  • Mjöl ersätts i förhållandet 1:1 i de flesta bakverk och maträtter förutom i jäsdegar då man ska använda mindre av mixerna.
  • När du mäter upp mjölet – ta med en sked och fyll ett decilitermått.
  • Täck över degen vid jäsning med plastfolie, det bevarar fukten bättre och det blir fina släta bakverk.

Recept & inspiration

Här har vi samlat våra bästa recept med Lailas Mjölmix. Allt från matbröd, frukostbullar och kakor till pannkakor och pizza.

Till alla recept

@glutenfriagodsaker

Anneli Bark

Apotekare och receptkreatör med celiaki och passion för bakning. Driver bloggen glutenfriagodsaker.allas.se

@ceciliafolkesson

Cecilia Folkesson

Hälsoinspiratör – glutenfritt!

@dietistensval

Dietistens val - Caroline & Johanna

Leg. dietister Receptkreatörer och föreläsare Kokboksförfattare till: Dietistens val 2020 & Grönare middagar 2021

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Kontakta oss!