Lailas glutenfria lantbröd

Ingredienser

2 st

4,5 dl vatten

50 g jäst

600 g Lailas blå Mjölmix

100 g bovetemjöl

0,5 dl olja

1 msk honung

1 tsk salt

 

Instruktioner

  1. Ljumma vattnet till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin.
  4. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.
  5. Knåda ihop degen, dela i två delar och forma till två runda limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över lite bovetemjöl, täck med duk och låt jäsa 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
  7. Grädda bröden i 25-30 minuter mitt i ugnen.
  8. Låt bröden svalna helt på galler innan du skär upp.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?