Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Smördegspizza med tomat

Ingredienser

4 port.

Smördeg

4 ark smördeg

1 st vitlöksklyfta

Tomater

8 st kvisttomater

Garnityr

1 knippe basilika

2 tsk Kockens pizzakrydda

1 msk olivolja

Instruktioner

Smördeg

Kavla degen lätt och skär i långa remsor ca 8-10 cm breda. Halvera vitlöken och gnid in smördegen med den.

Tomater

Skär tomaterna i skivor och lägg på smördegen. Krydda ordentligt med salt och peppar. Baka dem i ugnen på 200 °C tills de får bra färg.

Servering

Servera pizzorna direkt från plåten, riv över basilika och krydda med pizzakryddan. Rippla över olivolja.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!