Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Schackrutor med kakao

Ingredienser

ca 50 st

200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 dl Kockens Potatismjöl
ca 3 ½ dl vetemjöl
Smaktillsats: 2 msk kakao

Instruktioner

Mät upp socker, potatismjöl och vetemjöl i en matberedare. Lägg i smöret som kuber. Hacka hastigt samman till en deg. Dela degen i två delar. Arbeta in kakaon i den ena hälften. Dela den ljusa delen och den mörka degen i 4 delar. Rulla ut de 8 delarna i lika långa längder ­ fingertjocka.

Lägg en ljus och en mörk längd bredvid varandra. Lägg på den mörka en ljus längd och på den ljusa en mörk längd, så att det bildas ett schackmönster. Låt vila kallt ca 1 tim. Skär längderna i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugn vid 175 °C i ca 10 minuter.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!