Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pizza med grönmögelost och fikon

Ingredienser

1 rulle kyld smördeg 250 g
100 g naturell färskost, typ Philadelphia
125 g grönmögelost
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens chilipulver
3-5 färska fikon färska fikon
1 ägg
Ruccola

Instruktioner

  1. Rulla ut degen på en plåt med underliggande papper. Klipp sneda taggar runt om smördegsplattan.
  2. Bred färskosten på bottnen men spara klippkanten bar runt om. Lägg på smulad grönmögelost.
  3. Strö över kryddor. Vik upp varannan flik över fyllningen.  Pensla  kanterna med lättvispat ägg. Nagga bottnen. Grädda i 225° C i ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg och ser frasig ut.
  4. Skiva fikonen tunt och lägg på. Strö över ruccola

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!